The Entrance Examination for International Students

2021 Entrance Examination for International Students: Faculty of Music (1st and 3rd Year)

For more information, please check the 2021 University Faculty of Music Entrance Examination Guidelines for International Students (free of charge) .

2021 International Student Entrance Examination Guidelines

For complete information, please open the above PDF file. However, for a brief outline in English, Chinese or Korean, please open the below PDF file.

Application Requirements

For first year admission applications:

Students must come under the following:

(1) A person who does not have Japanese citizenship. However, this excludes the visa status of “permanent resident”.

(2) A person who meets either (a) (b) or (c):

• (a) A person who has completed 12 years of schooling in a foreign country (including those who are expected to finish by March 2021) and is eligible to enter a university in that country.
  • (b) A person who has been separately designated by the Minister of Education, Culture, Sports, Science and Technology in a school course corresponding to higher education in a foreign country.
  • (c) A person who is recognized to have the same or higher academic ability as the above.

(3) A person who has an appropriate level of Japanese language proficiency. (All classes are taught in Japanese.)

For third year admission applications:

(2) A person who meets either (a) or (b):

• (a) A person who has completed a 12-year course in school education in a foreign country and has completed a music specialty course of two years or more at a foreign university (including those who are expected to complete the course by March 2021).
  • (b) A person who is recognized to have the same or higher academic ability as the above.

Entrance Examination Date and Venue

Examination Date: Saturday, December 5-6, 2020
Examination Venue: Musashino Academia Musicae Ekoda Campus
Application Dates:
Mail: November 2 - November 9, 2020
In person: November 5 & November 6, 2020
Results Announcement Date:
Wednesday, December 9, 2020

Contact us

For inquiries about entrance examinations, please contact:
Musashino Academia Musicae Examination Office
TEL:03-3992-1119